Mergi spre compartimentul: Istoria
17 noiembrie 2014, 11:21 Istoria views 9576
Una dintre cele șapte minuni ale lumii ar putea fi restabilită
Foto: planetguide.ru
17 noiembrie 2014, 11:21 Istoria views 9576

Una dintre cele șapte minuni ale lumii ar putea fi restabilită

O posibilă restaurare a statuii Colosului din Rhodos, una dintre cele șapte minuni ale lumii, va fi discutată de oamenii de știință la o conferință specială pe insula Rhodos.

Acest lucru a fost anunțat de către primarul orașului Rhodos, Fotis Hatzidiakos. Problema restabilirii statuii de 31 de metri va fi discutată de oamenii de știință în cadrul unei conferințe speciale, care va avea loc pe insulă în primăvara anului 2015.

"Ne-am gîndit mereu la restaurarea Colosului. Însă fezabilitatea și detaliile posibilei reconstrucții trebuie discutate cu oamenii de știință", - a menționat primarul.

Realizarea acestui proiect sînt dispuși să și-o asume cei mai mari și cei mai renumiți sculptori și arhitecți ai lumii, transmite TASS.

Colosul a fost dedicat zeului soarelui – Helios, patronul Rhodosului. A fost construit începînd cu 292 î.Hr. în doar 12 ani. Statuia era construită din bronz și întărită ulterior cu fier și piatră. Se spune că au fost folosite 15 tone de bronz și 9 tone de fier, însă calculele arată că aceste cantități au fost chiar mai mari. Avea o înălțime de 33 m și stătea pe un soclu înalt de 15 m. Cu toate acestea, după numai 66 ani de la construire statuia s-a prăbușit după un cutremur puternic.

Încercările de a o ridica și a o reinstala au eșuat și următorii 900 de ani Colosul i-a petrecut culcat pe o coastă. Sarazinii, care au cucerit Rhodosul în 654, au stricat figura gigantului în bucăți și le-au vîndut unui negustor din Siria.

Sursa: www.rosbalt.ru

Cuvinte cheie:

istoria , Grecia , restaurare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
187 locuitori

Ciuluc este un sat din cadrul comunei Egorovca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ciuluc a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.