Mergi spre compartimentul: Istoria
19 aprilie 2014, 10:43 Istoria views 26700
19 aprilie 2014, 10:43 Istoria views 26700

Oamenii de știință au stabilit data răstignirii şi morții lui Hristos

Geologii americani și germani afirmă că au identificat data exactă a morţii lui Isus Hristos pe baza analizei activității seismice în regiunea Mării Moarte.

Ei consideră că răstignirea şi moartea lui Hristos pe cruce a avut loc vineri, 3 aprilie anul 33.

Geologii au comparat datele seismice cu textul Noului Testament, şi observaţiile astronomice. Cronologia cutremurelor în Marea Moartă a arătat că zona situată la aproximativ 20 de kilometri de Ierusalim, a fost deosebit de activă seismic în anul 31 î.Hr., precum şi în anii 26-36 d.Hr.

Al doilea cutremur a avut loc în zilele cînd Ponţiu Pilat era procuratorul Iudeii. Moartea lui Isus în acest moment este confirmată de cele patru Evanghelii şi textele istoricului roman Tacitus.

Potrivit geologilor, întunericul, care a venit după cum scriu Evangheliile, după moartea lui Isus, a fost cauzat de furtuna de nisip, care nu sînt o raritate în această regiune.

Cuvinte cheie:

Iisus , savanti , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1302 locuitori

Dărcăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mălcăuţi, Dărcăuţi și Dărcăuţii Noi. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1302 oameni. Satul Darcăuți a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.