Mergi spre compartimentul: Istoria
11 aprilie 2023, 16:00 Istoria views 1800
Cum a apărut cimitirul militar la Șerpeni
11 aprilie 2023, 16:00 Istoria views 1800

Cum a apărut cimitirul militar la Șerpeni

În urmă cu 10 ani, pe capul de pod Șerpeni a apărut singurul cimitir militar din Moldova, unde sî-au găsit veșnica odihnă soldați și ofițeri ai Armatei Roșii care au murit pe pămîntul Moldovei în timpul Marelui Război pentru apșrarea Patriei, ale căror rămășițe sînt găsite de neobosiții entuzaști ai echipelor de căutare.

Alexei Petrovici, unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful echipei de căutare din august, a anunțat acest lucru pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, transmite Noi.md.

El a postat un raport despre prima ceremonie de înmormîntare din mai 2013.

„Ce s-a schimbat în acești 10 ani? Eliberatorul Moldovei, colonelul Georgie Paruli s-a înrolat în ”Regimentul Nemuritor” în 2020. A rămas neschimbată doar munca de căutare nesfîrșită, timp în care la cimitirul militar au apărut 15 morminte comune. Și rugăciunile preotului din Șerpeni părintele Eugene pentru luptătorii care și-au dat viața pe cîmpul de luptă”, scrie Alexei Petrovici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cimitir

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
648 locuitori

Goian este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goian și Iagorlîc. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Dubăsari și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Goian alcătuia 648 de oameni în anul 2011. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.