Mergi spre compartimentul: Istoria
12 august 2013, 15:27 Istoria views 7338
12 august 2013, 15:27 Istoria views 7338

Lucrarea "Simbolurile Naționale ale RM" va ajunge în toate localitățile


Foto: tv7.md

Către ziua Independenței Republicii Moldova urmează să fie editat volumul enciclopedic „Simbolurile Naționale ale Republicii Moldova”, într-un tiraj de 3000 exemplare, decizie, aprobată de Guvern privind alocarea din fondul de rezervă a executivului a unei finanțări de 250 mii lei în acest scop, transmite IPN.

Președintele Academiei de Știinţe a Moldovei Gheorghe Duca a spus că această lucrare importantă a fost elaborată și editată de Institutul de Studii Enciclopedice al Academiei. Autorii lucrării, care sînt savanți de notorietate în domeniul heraldicii, și-au propus identificarea simbolurilor naționale, care reprezintă Republica Moldova. Primele trei capitole descriu și reproduc grafic simbolurile statale - Stema de Stat , Drapelul de Stat și Imnul de Stat al Republicii Moldova. În următoarele capitole sînt expuse informații despre alte simboluri și derivate din acestea, precum și informații, ce se referă la heraldica regională. Această lucrare a fost declarată Cartea anului 2011 la Salonul Internațional de Carte de la Chișinău. În 2012, la inițiativa premierului pe atunci Vlad Filat, au fost tipărite 1500 de exemplare și transmise instituțiilor de învățămînt, cîte un exemplar.

„Acele 3000 de exemplare ce vor fi tipărite în anul curent ar putea să fie repartizate bibliotecilor sătești și în consiliile locale, aducînd o contribuție concretă la educarea cetățenilor, cultivarea sentimentului de devotament față de statul Republicii Moldova”, a relevat Gheorghe Duca.

Cuvinte cheie:

carte , istoria , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1800
Populația:
1724 locuitori

Taraclia de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Taraclia de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Taraclia de Salcie a fost menționat documentar în anul 1800.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.