Mergi spre compartimentul: Cultura
19 mai 2015, 15:55 Cultura views 6137
În Moldova se desfășoară Zilele Scrisului și Culturii Slave
Foto: facebook.com
19 mai 2015, 15:55 Cultura views 6137

În Moldova se desfășoară Zilele Scrisului și Culturii Slave

În Republica Moldova, luni, au demarat Zilele Scrisului și Culturii Slave, care vor dura pînă pe 24 mai. Biroul relații interetnice organizează această sărbătoare pentru a 25-a oară, aducînd un omagiu creatorilor alfabetului chirilic Kiril și Metodie.

În cadrul Zilelor Scrisului și Culturii Slave, în orașele și satele din Moldova vor avea loc festivaluri, concerte, serate de poezie, spectacole literar-muzicale, conferințe, expoziții de pictură și obiecte de artizanat. Pe 21 mai vor avea loc depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, la monumentele persoanelor marcante ale culturii slave Alexandr Pușkin, mitropolitul Petru Movilă, Taras Șevcenko, Hristo Botev.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 20 mai la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici".

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , cultura , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
518 locuitori

Dubău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubău și Goianul Nou. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Populaţia satului Dubău alcătuia 518 oameni în anul 2011. Satul Dubău a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.