Mergi spre compartimentul: Cultura
04 iunie 2015, 09:35 Cultura views 8798
Viceministrul culturii a depus flori la monumentul Domnitorului Moldovei de la
Foto: rusia.mfa.md
04 iunie 2015, 09:35 Cultura views 8798

Viceministrul culturii a depus flori la monumentul Domnitorului Moldovei de la "Țarițîno" (Foto)

La 29 mai 2015, Viceministrul Culturii al Republicii Moldova, dl Igor Șarov, a efectuat o vizită de lucru la Moscova.

În cadrul vizitei, oficialul a participat la lucrările ședinței comune a Consiliului pentru Colaborare culturală a statelor-membre ale CSI și Consiliului de administrare al Fondului interstatal de cooperare umanitară în cadrul CSI (FICU), s-a întrevăzut cu Directorul executiv al FICU, dl Anatolii Iksanov, și a vizitat Muzeul-rezervaţie "Țarițâno", fosta moșie a dinastiei Cantemir.

La ședința comună FICU, s-a discutat despre activitatea FICU și au fost aprobate un șir de documente care vizează activitatea Fondului pentru anii 2014-2016, iar în cadrul întrevederii cu Directorul executiv al FICU, oficialii au vorbit despre proiectele realizate împreună până în prezent și perspectivele extinderii şi aprofundării cooperării bilaterale în domeniu.

La Muzeul-rezervație "Țarițâno", Viceministru Igor Șarov, împreună cu Însărcinatul cu afaceri ad-interim al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, dl Eduard Melnic, au depus flori la monumentul Domnitorului Moldovei Dimitrie Cantemir și au luat cunoștință cu activitatea "Țarițâno" în contextul inaugurării oficiale ulterioare a monumentului.

Reamintim că lista domnitorilor Moldovei, precum și alte informații și date istorice pot fi vizualizate la compartimentul ISTORIA a proiectului moldovenii.md.

Sursa: www.rusia.mfa.md

Cuvinte cheie:

cooperare , Moldova , Moscova , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
2223 locuitori

Coşcalia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Coşcalia, Florica și Plop. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 61 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2223 de oameni. Satul Coşcalia a fost menționat documentar în anul 1855.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.