Mergi spre compartimentul: Cultura
20 septembrie 2015, 11:20 Cultura views 6535
Festivalul Etniilor, în satele și orașele Moldovei
20 septembrie 2015, 11:20 Cultura views 6535

Festivalul Etniilor, în satele și orașele Moldovei

În această perioadă a lunii septembrie, în satele și orașele din Moldova are lor Festivalul Etniilor. Festivalul cu genericul: „Unitate prin diversitate" este organizat pentru ca fiecare minoritate națională să-și demonstreze cultura, portul și bucatele naționale. Evenimentul este la cea de-a XV-a ediţie, transmite IPN.

Festivalul a început în unele raioane ale țării încă pe 12 septembrie. Ruşi, ucraineni, romi, armeni, evrei - toți își demonstrează talentele şi respectul pentru tradiţiile neamului din care fac parte.

Astăzi se desfășoară Festivalul Etniilor la Bălți, Anenii Noi, Râșcani, și Strășeni. La eveniment sunt organizate spectacole cu participarea comunităţilor etnoculturale, concursuri la categoriile: cel mai original program artistic specific etniei, cel mai bun declamator, cel mai bun interpret-solist și expoziții de meşteşuguri populare, bucătărie tradiţională.

La Orhei, Ocnița și Taraclia Festivalul Etniilor se va desfășura pe 20 septembrie. Tot duminică se va încheia festivalul în municipiul Bălți. La Glodeni și Edineț, minoritățile naționale vor săbători pe 27 septembrie. Locuitorii din Soroca și Sângerei au sărbătorit pe 12 și 13 septembrie.

Festivalul Etniilor are drept obiectiv promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor etniilor conlocuitoare. Evenimentul este şi un prilej de comunicare despre problemele cu care se confruntă acestea.

În acest an festivalul nu se va organiza la Chişinău din cauza protestelor din PMAN.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Festival , Moldova , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2385 locuitori

Bumbăta este un sat şi comună din raionul Ungheni. Bumbăta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2385 de oameni. Satul Bumbăta a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.