Mergi spre compartimentul: Cultura
16 ianuarie 2016, 14:08 Cultura views 7826
O expoziţie de fotografii a lui Mihai Potârniche a fost vernisată la Chişinău
16 ianuarie 2016, 14:08 Cultura views 7826

O expoziţie de fotografii a lui Mihai Potârniche a fost vernisată la Chişinău

„Chipuri în lumină" - este genericul expoziţiei-eveniment, inaugurată la galeria Constantin Brâncuşi. În preajma Zilei Naţionale a Culturii, maestrul fotograf Mihai Potârniche a adus în prim-plan o serie de personalităţi din domeniul literaturii, teatrului, muzicii şi artelor plastice.

Majoritatea imaginilor expuse s-au aflat vreme îndelungată în arhiva personală a artistului şi sunt prezentate publicului în premieră.

Cele peste o sută de lucrări, realizate pe parcursul a patru decenii, sunt expresia respectului şi admiraţiei autorului pentru pictori, actori, muzicieni, scriitori din tot spaţiul național.

Pentru următorii ani, Mihai Potârniche are un proiect ambiţios. Alături de câţiva colegi fotografi, el va colinda satele Moldovei în diferite anotimpuri, va surprinde pitorescul plaiului, imagini cu oameni în clipe de bucurie şi tristeţe pentru o viitoare expoziţie de amploare „Moldova magnifică".

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

expoziție , fotografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1909
Populația:
6700 locuitori

Ştefan Vodă este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ştefan Vodă. Amplasat în partea de sud-est a republicii, oraşul Ştefan Vodă este situat la o distanţă de 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6700 locuitori. Istoria localităţii începe cu anul 1909, odată cu întemeierea coloniei germane Kizil.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.