Mergi spre compartimentul: Cultura
21 ianuarie 2016, 10:53 Cultura views 7117
200 de exponate ale invențiilor lui Leonardo da Vinci vor fi expuse la Muzeul Național de Istorie
21 ianuarie 2016, 10:53 Cultura views 7117

200 de exponate ale invențiilor lui Leonardo da Vinci vor fi expuse la Muzeul Național de Istorie

Pentru prima dată în Moldova va fi expusă expoziția internațională dedicată creației lui Leonardo da Vinci. Expoziția „Invențiile lui da Vinci" va fi deschisă la Muzeul Național de Istorie începând cu data de 1 februarie 2016.

Expoziția numără 200 de exponate și deja a înconjurat lumea întreagă. Toate exemplarele au fost create de inventatori italieni în exactitate cu manuscrisele lui da Vinci, fiind folosite tehnici și materiale folosite în Epoca Renașterii. Specialiștii au studiat peste 6 000 de pagini codificate prin simboluri, prin greșeli intenționate, prin metoda oglinzii de a scrie scrisori, pe care le-a aplicat artistul pentru a-și păstra în taină scrierile.

În sălile Muzeului Național vor apărea: un tanc, un aparat zburător, o bicicletă, o parașută, o submarină, orașul ideal și alte invenții de-ale lui da Vinci din secolul XV. Menționăm că artistul niciodată nu a creat majoritatea invențiilor sale.

Expoziția „Invențiile lui da Vinci" mai conține și manuscrisele autorului din anatomie.
De asemenea, vizitatorii vor vedea și picturile lui da Vinci într-un format 3D. Printre tablourile expuse vor fi: „Mona Lisa", „Cina cea de taină", „Omul Virtruvian", precum și unica sculptură a artistului „Calul lui Leonardo".

Expoziția este singura care poate fi deplasată și este creată de o companie australiană. Aceasta a fost creată în colaborare cu muzeul „Leonardo da Vinci Museo" din Italia. Exponatele reprezintă întruchiparea genialității lui Leonardo ca inventator, savant și inginer.

Organizatorii menționează că expoziția are menirea de a permite oamenilor din toată lumea să admire talentul artistului. Din 2006, din momentul lansării expoziției, aceasta a fost văzută de locuitorii Statelor Unite ale Americii, Americii Latine, Africii de Sud, Japoniei, Rusiei, Marii Britaniei etc. Numărul vizitatorilor ajunge până la milioane. Expoziția „Invențiile lui da Vinci" nu are limitări de vârstă, este destinată tuturor doritorilor de a o vizita.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

Leonardo DaVinci , expoziție , muzeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
263 locuitori

Buciuşca este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Satul Buciuşca este amplasat pe malul drept al rîului Nistru, este situat la o distanță de 22 km de oraşul Rezina şi la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.