Mergi spre compartimentul: Cultura
13 mai 2016, 16:15 Cultura views 5926
Festivalul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru” va avea loc la Chişinău şi la Iaşi
13 mai 2016, 16:15 Cultura views 5926

Festivalul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru” va avea loc la Chişinău şi la Iaşi

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" Chişinău, în colaborare cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, dar şi cu alte instituţii, organizează în perioada 17-20 mai, la Iaşi şi la Chişinău, a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru".

ICR Chişinău susţine Festivalul Internaţional de Poezie prin acordarea Marelui Premiu „Grigore Vieru", a Premiului pentru Critică literară şi a Premiului pentru Traducere, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, în zilele de 17-18 mai, Festivalul se va desfăşura la Iaşi. La Chişinău, Festivalul va debuta pe 19 mai, începând cu ora 10.00, cu depuneri de flori şi un recital poetic la bustul poetului Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publica „Ştefan cel Mare şi Sfânt". Programul va continua cu un medalionul literar-artistic „Acum şi în Veac", organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu".

În aceeaşi zi, la ora 14.00, în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, se va desfăşura simpozionul ştiinţific „Grigore Vieru în posteritate". Vor susţine prelegeri, printre alţii, Mihai Cimpoi, Valeriu Matei, Nina Corcinschi, Andrei Ţurcanu, Aliona Grati, Alexandru Burlacu, Vasile Bahnaru. Prima zi se va încheia cu Gala Premiilor Festivalului, începând de la ora 18.00, la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici". Totodată va avea loc şi un spectacol de muzică şi poezie susţinut de Mihai Ciobanu, artist al poporului, Fanfara Poliţiei de Frontieră, Studioul muzical-coral „Lia-Ciocârlia" şi poeţii invitaţi.

Joi, 20 mai, la ora 11.00, la Biblioteca Universităţii de Stat din Moldova se va desfăşura colocviul literar-artistic „Grigore Vieru – permanenţă spirituală". 

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Festival , poezie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
117 locuitori

Camencuţa este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de Glodeni şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 117 oameni. Satul Camencuța a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.