Mergi spre compartimentul: Cultura
11 iulie 2016, 12:06 Cultura views 5422
IA Mania 2016: cum s-a desfășurat evenimentul (Foto)
11 iulie 2016, 12:06 Cultura views 5422

IA Mania 2016: cum s-a desfășurat evenimentul (Foto)

Lume peste lume a venit, pe 9 iulie, pe malul bătrînului Nistru, la Holercani, pentru a admira cele mai deosebite ii ale țării în cadrul festivalului artelor născute din tradiții - IA Mania, ajuns la ediția a IV-a. Organizatorii s-au întrecut pe ei înșiși, asigurînd distracții și atracții pentru mic și mare, iar concertul divers și atractiv i-a provocat pe mulți la dansuri moldovenești, și nu doar.

Cu flori la pălărie sau în straie naționale, așa au fost văzuți majoritatea vizitatorilor festivalului, care au rămas plăcut surprinși de atmosfera feerică plină de tradiție și împletită cu modernul zilelor noastre. Niciun centimetru din tot arealul festivalului nu a fost lăsat degeaba, iar decorurile specifice, scrînciobul sau ramele pentru poze au lăsat amintiri dulci atît picilor, cît și maturilor.

Unii au venit special pentru pozele minunate realizate în ii, iar alții pentru relaxarea unui eveniment klumea plin de specific național. De la fanfare și prezentări de modă la artiști de talie internațională - toți ei au delectat ochii împătimiților de motive tradiționale, ajunși, fidel, pentru a treia sau a patra oară la festival, iar alții descoperindu-i abia splendoarea.

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

Festival , tradiții , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
340 locuitori

Ruseştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ruseştii Noi, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ruseştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1524.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.