Mergi spre compartimentul: Cultura
10 septembrie 2016, 09:40 Cultura views 5470
Festivalului etniilor revine în Grădina publică „Ştefan cel Mare”
10 septembrie 2016, 09:40 Cultura views 5470

Festivalului etniilor revine în Grădina publică „Ştefan cel Mare”

După pauză de un an, pe 18 septembrie la Chişinău va fi organizată cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Etniilor, cu genericul: „Unitate prin diversitate". Evenimentul va aduna în Grădina publică „Ştefan cel Mare" peste o sută de organizaţii etnoculturale, care îşi vor prezenta cultura şi tradiţiile.

Solicitată de IPN, şefa interimară a Direcţiei social-umanitară şi relaţii interetnice, Cristina Aparatu, care este şi preşedinta festivalului, a declarat că ziua va începe cu depuneri de flori, la ora 09.30. Ceremonia de inaugurare va avea loc în Scuarul Europei, la ora 10.00, iar festivalul propriu-zis va începe la ora 10.30.

Organizaţiile etnoculturale vor prezenta în Grădina publică „Ştefan cel Mare" expoziţii de carte, lucrări artizanale, ateliere. La fel, vor fi expoziţii de bucate tradiţionale. Reprezentanţii etniilor vor prezenta scenete, cîntece, dansuri care îi reprezintă.

Festivalul etniilor se organizează în mod tradiţional în a treia duminică a lunii septembrie, începînd cu anul 2000. În anul trecut Consiliul coordonator al organizaţiilor etnoculturale din cadrul Biroului Relaţii Interetnice a decis să amâne festivalul Etniilor din cauza protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Festival , eveniment , parc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
890 locuitori

Steţcani este un sat din cadrul comunei Micleşti, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 35 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 890 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1679.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.