Mergi spre compartimentul: Cultura
15 ianuarie 2017, 13:00 Cultura views 5861
Premii decernate în cadrul Festivalului „Moldova creativă-25”
15 ianuarie 2017, 13:00 Cultura views 5861

Premii decernate în cadrul Festivalului „Moldova creativă-25”

Peste 60 de premii au fost decernate de Ministerul Culturii în cadrul Galei premiilor Festivalului național al tinerelor talente „Moldova creativă-25".

Premiile și diplomele de onoare au fost înmînate de ministrul Culturii, Monica Babuc, elevilor școlilor de artă din țară, laureați ai mai multor concursuri naționale și internaționale, precum și profesorilor. Fondul total de stimulare a laureaților a constituit 180 mii de lei, fiind acordate peste 60 de premii.

Printre laureaţii festivalului sînt: Adriana Babin, Alexandru Axenti, Ştefan Luţă, Mihai Mangîr şi Ioana Bunea, elevi de la Liceul Republican Internat „C. Porumbescu", Diana Voroneţcaia, Natalia Slepţova, Matfei Lectmanov, Alexandru Ptaşnic Liceul-Internat Republican de Muzică „S. Rahmaninov", Diana Rumeghea şi Maria-Mădălina Casian de la Liceul de Arte Plastice „I. Vieru" ş.a.

Ministerul Culturii are în subordinea sa trei licee, patru colegii și o instituție de învățămînt superior cu profil artistic. În țară funcţionează 110 școli de artă, muzică și arte plastice, care prestează o educație academică și constituie adevărate centre culturale pentru aproximativ 16 mii de elevi.

În scopul punerii în valoare a copiilor ce studiază în aceste scoli, în decembrie 2016, Ministerul Culturii a organizat Festivalul național al tinerelor talente "Moldova creativă-25", acțiune inclusă în Programul Național de activități consacrate sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

premiu , cultura , Festival , Monica Babuc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1569 locuitori

Cupcui este un sat şi comună din raionul Leova. Cupcui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cupcui a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.