Mergi spre compartimentul: Cultura
05 august 2017, 13:10 Cultura views 4084
30 de candidaţi s-au înscris la concursul Premiul Naţional 2017
05 august 2017, 13:10 Cultura views 4084

30 de candidaţi s-au înscris la concursul Premiul Naţional 2017

Membrii Comisiei pentru decernarea Premiului Național s-au întrunit ieri la Guvern, pentru a examina cele 30 de dosare ale candidaților și colectivelor de candidați înaintați la ediția 2017 a concursului, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cadrul ședinței prezidate de vicepreședintele Comisiei, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a fost prezentată lista candidaţilor, domeniile de nominalizare şi informaţia privind gradul de corespundere a dosarelor prevederilor Regulamentului concursului. În urma discuţiilor, membrii Comisiei au aprobat toate dosarele înaintate pentru Premiul Naţional 2017, structura pe domenii fiind: știință (11 dosare), tehnologii (2 dosare), cultură și artă (13 dosare), sport (4 dosare).

Totodată, Comisia a stabilit componența grupurilor de experți, formate din persoane notorii – academicieni, profesori universitari, practicieni cu expertiză în domeniul corespunzător dosarelor, maeștri în artă şi sportivi. Evaluarea se va efectua în baza fişei de criterii conform Regulamentului.

Precizăm că termenul de depunere a dosarelor pentru participare la concurs s-a încheiat la data de 28 iulie curent. Gala premiilor concursului „Premiul Naţional 2017" va avea loc pe 26 august.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Premiul National , cultura , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2502 locuitori

Clocuşna este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Clocuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Clocușna este situat la o distanță de 25 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 2502 oameni. Prima atestare documentară a satului Clocușna din ținutul Hotin datează din 22 august 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.