Mergi spre compartimentul: Cultura
02 noiembrie 2022, 14:30 Cultura views 1396
Expoziție de ceramică la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală
02 noiembrie 2022, 14:30 Cultura views 1396

Expoziție de ceramică la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial vă invită la Expoziția „Arhetipal și experimental în creația ceramistului Ivan PRIVIDIUC”. Vernisajul a avut loc marți, 1 noiembrie, ora 15:00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Expoziția prezintă lucrările de ceramică decorativă a maestrului Ivan Prividiuc, artist plastic și ceramist. Ivan Prividiuc creează ceramică în stilul propriu, colorată în negru-cafeniu, în tehnica „cu lapte”. În afară de ceramica de culoare neagră, de câțiva ani a început a crea ceramică cu cristaluri, obținută în urma unor experimente chimice. Vasele cu cristaluri sunt foarte viu colorate și expresive.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

muzeu , expoziție , ceramica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
2816 locuitori

Cania este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iepureni și Cania. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Cantemir și la 118 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2816 oameni. Satul Cania a fost menționat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.