Mergi spre compartimentul: Cultura
12 februarie 2024, 12:00 Cultura views 753
Atmosferă incendiară la un show de peste Prut, creată de către dansatori din Cahul
12 februarie 2024, 12:00 Cultura views 753

Atmosferă incendiară la un show de peste Prut, creată de către dansatori din Cahul

Ansamblul de dansuri populare „Izvorașul” din Cahul au făcut senzație pe scena unui show de peste Prut. Juriul l-a considerat drept un fenomen de folclor adevărat pe scena talentelor.

Ansamblul format din zeci de tineri și tinere de la Cahul, a lăsat publicul uimit și impresionat de dibăcia și măiestria dansului popular moldovenesc.

De-a lungul timpului, ansamblul s-a ales cu multe medalii și trofee în palmares. Iar de cîțiva ani prezintă diverse numere alături de Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, notează Noi.md cu referire la tv8.

Pe scenă, tinerii au încins o adevărată horă cu bătute și sîrbe, ceea ce le-a dat plus de culoare și atmosferă.

Mai multe informații despre folclor, muzică, dansuri populare și tradițiile din Republica Moldova puteți afla, accesînd site-ul moldovenii.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

show , dansatori , Cahul , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
904 locuitori

Mănoileşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mănoileşti, Novaia Nicolaevca, Vulpești și Rezina. Satul Mănoilești este situat la o distanță de 9 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Mănoilești a fost atestat documentar în anul 1644.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.