Mergi spre compartimentul: Cultura
26 septembrie 2013, 11:40 Cultura views 10197
26 septembrie 2013, 11:40 Cultura views 10197

Moldoveanul Micandru Goiman participă la concursul „Mister Etno-2013”

Foto: trm.md

Un moldovean participă la Concursul Internaţional de Tineret „Mister Etno-2013”, care a avut loc pe 25 septembrie, în oraşul Ulianovsk, Federaţia Rusă, informează komiinform.ru.

Competiţia întruneşte tineri cu vîrste cuprinse între 18 și 25 de ani, originari din țările CSI. La cea de-a treia ediţie a concursului au fost acceptați, însă, și doritori din state mai îndepărtate, susţine Svetlana Areschina, reprezentanta Centrului Culturii Populare din regiunea Ulianovsk. „Mister Etno” se desfăşoară sub forma unui show, iar fiecare participant prezintă tradițiile poporului său.

Una din probele pentru acest concurs constă în prezentarea unui filmuleț video despre țara de baștină. De asemenea, tinerii se vor întrece la prepararea bucatelor tradiționale și vor evolua în costume naționale.

La ediția a treia a concursului iau parte reprezentanți din Palestina, India, Republica Moldova, Belarus și Rusia. Moldova este reprezentată de Micandru Goiman în vîrstă de 21 de ani, stabilit de mai mult timp în orașul rus Sîktîvkar. Tînărul a participat anterior la un concurs similar, desfăşurat într-o altă localitate din Rusia, iar organizatorii competiţiei i-au sugerat să participe şi la următoarea etapă.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

concurs , Rusia , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
328 locuitori

Palanca este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Holoşniţa Nouă, Palanca și Şalvirii Noi. Satul Palanca se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 176 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 328 de oameni. Prima atestare documentară a satului Palanca datează din anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.