Mergi spre compartimentul: Bucătăria
11 februarie 2024, 11:30 Bucătăria views 12566
Cum recunoști uleiul de masline adevărat de cel contrafacut
11 februarie 2024, 11:30 Bucătăria views 12566

Cum recunoști uleiul de masline adevărat de cel contrafacut

In ultimii ani, uleiul de masline a devenit din ce in ce mai popular in bucatariile noastre. Cu toate acestea, nu toata lumea stie sa deosebeasca un ulei de masline adevarat de unul contrafacut.

Pentru ca este popular in diete, exista si ulei contrafacut, iar daca vrei sa ai o dieta sanatoasa, trebuie sa il recunosti si tu.

Magazinele sînt pline de marci de ulei de masline, care au diferite preturi si vin in sticlute din ce in ce mai atragatoare pentru cumparatori.

Pretul este, in primul rand, cel dupa care se bazeaza multa lume atunci cand cumpara ulei de masline.

Ei bine, sînt cateva moduri prin care poti descoperi daca uleiul de masline pe care il consumi este unul adevarat sau este contrafacut. Italia si Grecia sînt principalele tari care exporta ulei de masline.

Primul test pe care il poti face este sa pui sticla la frigider timp de cel putin 30 de minute. Daca se intampla acest lucru, acesta incepe sa se solidifice. In cazul in care ramane lichid, inseamna ca este diluat cu alte uleiuri.

Pentru uleiul din Italia, poti verifica daca are acreditarile PDO (Protected Designation of Origin) sau PGI (Protected Geographical Indication). Acestea atesta calitatea uleiului.

Cum recunosti uleiul de masline adevarat de uleiul contrafacut. Uita-te la aciditate.

Urmareste pe eticheta aciditatea uleiul. Aceasta nu trebuie sa fie mai mare de 0,8.

O sticla de ulei presat la rece, necontrafacut nu ar putea sa coste mai putin de 40- 50 de lei/500 ml.

Uleiul natural de masline este capabil sa mentina o flacara aprinsa pentru ceva timp. Se poate incerca sa vezi daca este adevarat cu o candela sau chiar o lampa.

Sursa: teotrandafir.com

Cuvinte cheie:

sfat , produse , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4240 locuitori

Ermoclia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ermoclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4240 de oameni. Satul Ermoclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.