Mergi spre compartimentul: Bucătăria
11 iunie 2018, 15:20 Băuturi tradiţionale views 11400
Vinul Moldovei va fi folosit pentru a reproduce imaginile din “Sunetul Ikebanei» (Video)
11 iunie 2018, 15:20 Băuturi tradiţionale views 11400

Vinul Moldovei va fi folosit pentru a reproduce imaginile din “Sunetul Ikebanei» (Video)

Ambasada Republicii Moldova în Japonia a inițiat colaborarea cu Trimisul cultural al Japoniei din anul 2016, profesorul Universității din Kyoto, Naoko Tosa, renumită pentru arta sa întitulată „Sunetul Ikebanei / Sound of Ikebana", care folosește fenomenele vibrațiilor sonore și vopselele colorate de consistențe diferite pentru a crea forme care evocă arta ikebana - aranjament floral japonez bazat pe formele asimetrice triunghiulare.

Artista îmbină tradițiile artistice cu tehnologia de ultimă generație și cu desenele organice, invitînd audiența la o legătură vizuală contemplativă cu aspecte din cultura tradițională japoneză. În cadrul colaborării culturale, profesorul Naoko Tosa va folosi Vinul Moldovei - o legendă vie pentru a reproduce imaginile din „Sunetul Ikebanei / Sound of Ikebana".

Video-ul de prezentare al artistei poate fi vizualizat mai jos:

Cuvinte cheie:

vin , Japonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
2507 locuitori

Fundul Galbenei este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fundul Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Hîncești și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2507 oameni. Satul Fundul Galbenei a fost menționat documentar în anul 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.