Mergi spre compartimentul: Cinematografia
29 ianuarie 2016, 11:13 Cinematografia views 6623
Filmul „Raisa”, proiectat la un festival din Franţa
29 ianuarie 2016, 11:13 Cinematografia views 6623

Filmul „Raisa”, proiectat la un festival din Franţa

Filmul regizorului moldovean, Pavel Cuzuioc - „Raisa" a fost selectat în Competiţia Internaţională a Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand, Franţa. Evenimentul se află la cea de-a 38-a ediţie şi va avea loc în perioada 5 - 13 februarie.

Potrivit organizatorilor, producția se află printre cele 79 de filme selectate pentru Competiția internațională din cele aproape opt mii de filme înscrise la festival. Scurtmetrajul va avea opt proiecții în cadrul evenimentului, dintre care două sunt programate în sala Cocteau, cea mai mare sală a Festivalului, cu o capacitate de 1400 locuri. Prima proiecție a filmului va avea loc pe 6 februarie.

Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand este cel mai mare eveniment de acest gen şi al doilea festival din lume ca număr de spectatori (peste 100 000), după Festivalul de la Cannes.

Scurtmetrajul de ficțiune „Raisa" a fost avut premiera la Festivalul de Film din Cottbus 2015 (Germania) și a fost distins cu Mențiunea Specială a Juriului în cadrul Competiției Internaționale a Sleepwalkers Short Film Festival, eveniment ce face parte din Tallinn Black Nights Film Festival. În luna decembre filmul a fost proiectat la cea de-a zecea ediţie a MAKING WAVES, Festivalul de Film Românesc din New York.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

film , Cinematografie , Festival , Franta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
874 locuitori

Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.