Mergi spre compartimentul: Cinematografia
04 martie 2016, 15:15 Cinematografia views 7860
Revine Festivalul de Film Francofon
04 martie 2016, 15:15 Cinematografia views 7860

Revine Festivalul de Film Francofon

Alianța Franceză din Moldova invită la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Filmului Francofon care se va desfășura din 20 martie - Ziua Internațională a Francofoniei - până pe 27 martie, la Chișinău și Tiraspol.

Potrivit organizatorilor, evenimentul aduce în acest an și un omagiu Fraților Lumière, Auguste și Louis, doi ingineri francezi care, cu puțin peste 120 de ani în urmă, inventînd cinematograful, au avut un rol major în lansarea spectacolului de cinema.

În cadrul Festivalului vor fi derulate 14 filme recent laureate a Palme d'or la Festivalul de la Cannes 2015, precum și a multor alte nominalizari și premii la festivalurile internaționale.

Filme franceze, belgiene, canadiene, în co-producție internațională, vor exprima bogăția și diversitatea francofonă a acestei ediții. Toate filmele vor fi subtitrate în limba română.

Intrarea este liberă pentru toți amatorii celei de-a șaptea arte în Moldova! Cei care doresc să afle mai multe detalii despre programul evenimentului pot accesa pagina de Facebook.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

film , Festival , Franta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
652 locuitori

Cozeşti este un sat din cadrul comunei Grigorăuca, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 652 de oameni. Satul Cozești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.