Mergi spre compartimentul: Cinematografia
06 iulie 2016, 11:55 Cinematografia views 7143
Filmul “Nuntă în Basarabia”, proiectat în aer liber
06 iulie 2016, 11:55 Cinematografia views 7143

Filmul “Nuntă în Basarabia”, proiectat în aer liber

Filmul "Nuntă în Basarabia" va fi rulat la primul cinematograf în aer liber la Chișinău. Pelicula este oferită de OWH Studio. Organizatorii speră la cît mai mult public și astfel vor înerca să demonstreze autorităților municipale, că orașul nostru are nevoie de așa spații urbane, amenajate cu sprijinul chișinăuienilor și pentru ei.

Rularea filmului va avea loc pe data de 7 iulie, la ora 20:00. Cinematograful în aer liber va avea loc în sectorul Buiucani, la intersecția străzilor Onisifor Ghibu și Nicolae Costin.

Sinopsis "Nuntă în Basarabia":

Un tînăr dirijor din București și o pianistă din Chișinău s-au căsătorit recent în România. Cei doi sînt nevoiți să mai facă o nuntă, de data asta în Basarabia, pentru ca din darul de la rudele miresei să adune banii de avans pentru un apartament. Cea de-a doua nuntă devine prilej de competiție între rudele tinerilor însurăței, iar situația e tensionată în plus de diferențele de obiceiuri și tradiții în astfel de ocazii. Deși în spatele discuțiilor despre ritualuri se ascund animozități care le sînt străine, cu rădăcini de ordin istoric și politic, mirele și mireasa sînt prinși în mijlocul acestei lupte de orgolii, care seamănă cu un meci româno-moldovenesc și scoate în evidență deosebirile de educație, cultură și convingeri politice dintre ei.

Sursa: moldova9.com

Cuvinte cheie:

Cinematografie , nunta , film

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
17757 locuitori
Logo

Anenii Noi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Anenii Noi. Amplasat în valea rîului Bîc, un afluent al Nistrului, oraşul Anenii Noi este situat la o distanţă de  36 km sud-est de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Anenii Noi constituie 8358 locuitori.
Localitatea Anenii Noi a fost atestată documentar la 27 iunie 1731, cu denumirea Paşcani pe Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.