Mergi spre compartimentul: Cinematografia
05 martie 2013, 15:48 Cinematografia views 10427
05 martie 2013, 15:48 Cinematografia views 10427

“Mama Illegal” un film despre tragedia Moldovei contemporane

Un film documentar despre moldovence care muncesc ilegal în Europa va fi proiectat mîine la Chişinău, informează MOLDPRES.

Filmul “Mama Illegal” a fost realizat de jurnalistul şi regizorul Ed Moschitz, care activează la un post austriac de televiziune. Pelicula redă şapte ani din viaţa a trei femei din R. Moldova, care lucrează ca menajere în Austria şi Italia. Sînt relatate atît momente tragice, cît şi de bucurie.

Coloana sonoră a filmului ”Mama Illegal” a fost realizată de formaţia ”Zdob şi Zdub”.

Proiectarea filmului va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul Ed Moschitz. Evenimentul va avea loc la Cinematograful “Odeon”. Intrarea la filmul “Mama Illegal” este liberă.

Filmul “Mama Illegal” va fi prezentat în cadrul unei Campanii naţionale de promovare a femeilor în politică şi economie, precum şi împotriva violenţei faţă de femei. Campania este organizată de ONU şi se desfăşoară în Moldova între 4 şi 10 martie.

”Mama Illegal” a cîştigat în anul 2012 Premiul Mare la Festivalul Filmelor despre Drepturile Omului ”One World” de la Bruxelles, notează MOLDPRES.

 

Cuvinte cheie:

film , cinematograf , cultura , premiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
386 locuitori

Mincenii de Sus este un sat din cadrul comunei Mincenii de Jos, raionul Rezina. Satul este așezat pe un platou cu înălțimea de 273 m. Mincenii de Sus este situat la o distanță de 30 km de orașul Rezina și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 386 de oameni. Satul Mincenii de Sus a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.