Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
03 aprilie 2016, 11:55 Sărbători şi obiceiuri views 8333

03 aprilie 2016, 11:55 Sărbători şi obiceiuri views 8333

"Ziua Salvatorului", sărbătorită cu mare fast în Capitală!

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului de Interne va marca astăzi, cu mare fast, "Ziua Salvatorului".

Aseară, 2.000 de pompieri, salvatori, scafandri, paramedici și dresori de câini - salvatori s-au mobilizat pe străzile Capitalei pentru repetiţia generală.

Aceştia au defilat şi au retuşat micile nesincronizări, astfel încât evenimentul de amploare să fie unul ireproşabil.

În cadrul repetiţiei generale a fost scoasă şi tehnica de intervenţie, care este folosită în situaţiile de urgenţă şi în misiunile specifice. Cele peste 30 de autospecialele de epocă şi moderne vor fi prezentate publicului larg şi astăzi.

Traseul pe care vor circula maşinile cuprinde străzile Calea Ieșilor, Ștefan Cel Mare, București şi se va încheia la stadionul Dinamo.

"Avem antrenate pentru aceată paradă 31 de autospeciale. În această coloană sunt și mașini de epocă și cele care sunt
astăzi în servantul de luptă și asigură securitatea și intervin la oricare situații excepționale. Pe stadionul Dinamo va fi și expoziția care le va oferi posibilitatea copiilor să se familiarizeze cu această tehnică", a declarat șeful Direcției Salvatori și Pompieri, Anatolie Viniciuc.

Unii trecători au fost luaţi prin surprindere, iar alţii au rămas impresionaţi să vadă atâţia salvatori la un loc.

Evenimentul dedicat "Zilei Salvatorului" va începe la ora 9:30 pe strada Gheorghe Asachi din Capitală, cu o ceremonie de comemorare a salvatorilor și pompierilor căzuți la datorie.

Aproape de ora 11:00, va avea loc parada tehnicii de intervenție. La ora12:00 va începe ceremonia oficială, pe stadionul Dinamo, acolo unde salvatorii vor fi felicitați, apoi vor merge în pas de defilare.

La final, orchestra Ministerului Afacerilor Interne va încânta publicul. Ziua Salvatorului este celebrată, în fiecare an, în data de 5 aprilie.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

salvatori , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1608 locuitori

Miciurin este un sat şi comună din raionul Drochia. Miciurin este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1608 oameni. Satul Miciurin a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.