Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 decembrie 2013, 09:30 Natura şi turismul views 13495
30 decembrie 2013, 09:30 Natura şi turismul views 13495

În ajun de Revelion în Moldova au înflorit ghioceii



Deşi sîntem abia în decembrie, primele semne ale primăverii au apărut deja în nordul ţării. O locuitoare din Bălţi a descoperit cu stupoare că în grădina sa au înflorit ghioceii.

Specialiştii spun că florile de primăvară au apărut din cauza temperaturilor neobişnuit de mari pentru această perioadă a anului.

"Aceasta este o alarmă din partea plantelor. Ele sînt stresate. Dorinţa de a asigura continuitatea pe viitor, aceasta şi duce la creşterea şi dezvoltarea plantelor. Asta de fapt este o consecinţă a încălzirii globale. Temperaturile sunt mai înalte. Noi deja nu mai avem ierni geroase aşa cum erau cândva, iar temperaturile în timpul iernii s-au mărit", a spus Boris Boincean, directorul Institutului de Cercetare Bălţi.

De regulă, primii ghiocei apar în prima jumătate a lunii martie.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Balti , flori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1193 locuitori

Buşăuca este un sat şi comună din raionul Rezina, aşezat în regiune de şes şi coline. Satul este situat la o distanță de 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1193 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bușăuca datează din anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.