Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
16 ianuarie 2014, 15:46 Natura şi turismul views 14745
16 ianuarie 2014, 15:46 Natura şi turismul views 14745

În Moldova vremea se răceşte, vin ninsorile


Începînd cu ziua de astăzi vremea în Moldova se înrăutățește brusc. Sinopticienii prognozează precipitații, vînt puternic și lapoviță. Precipitații sînt posibile și în zilele următoare ale săptămînii, preponderent în nordul țării. Pe restul teritoriului vor cădea ploi, care temporar se vor transforma în ninsori. Este posibilă formarea ceții și ghețușului.

Temperatura aerului noaptea va oscila în jurul gradației zero, iar în noaptea spre 17 ianuarie și săptămîna viitoare mercurul din termometre va indica minus 1-6 grade Celsius. Maximele diurne, sîmbătă, vor urca pînă la +12 grade, însă deja duminică se va răci pînă la 0°С.

Răcirea vremii va fi însoțită de rafale de vînt, care va sufla din est.

Cuvinte cheie:

meteo , Moldova , zapada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
273 locuitori

Congazcicul de Jos este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 5 km de municipiul Comrat și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 273 de oameni. Satul Congazcicul de Jos a fost întemeiat în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.