Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 iulie 2014, 12:17 Natura şi turismul views 7257
Moldova a urcat 12 poziții în clasamentul celor mai „convenabile” cetățenii pentru turism
Foto: unimedia.info
30 iulie 2014, 12:17 Natura şi turismul views 7257

Moldova a urcat 12 poziții în clasamentul celor mai „convenabile” cetățenii pentru turism

Republica Moldova se află pe locul 46 în clasamentul celor mai „convenabile" cetățenii pentru a practica turismul. În clasamentul precedent (din luna mai curent) țara noastră se afla pe locul 68. Cel puțin asta arată datele studiului „Visa Restrictions Index" realizat de compania Henley&Partners, transmite UNIMEDIA.

Potrivit studiului, posesorii de pașapoarte moldovenești pot călători fără vize în 89 de țări ale lumii, comparativ cu 59 în clasamentul precedent.

Astfel, „cel mai mare progres la acest capitol în ultimul an a făcut Republica Moldova, urcîndu-se de pe poziția 68 pe 46", notează autorii.

România se află pe locul 19 (148 de țări), iar Ucraina pe locul 53 (79 de țări).

Pe primul loc se află Finlanda, Germania, Suedia, Statele Unite și Marea Britanie. Cetățenii acestor țări au acces liber în 174 de țări. Pe locul doi se află Danemarca și Canada, cu acces fără vize în 173 de țări.

Mai puțin norocoși sunt cetățenii Afganistanului. Ei pot vizita fără viză doar 28 de țări. Pe locul doi de la coadă se află Irakul - 31 de țări, iar pe trei Pakistan și Somalia - 32 de țări.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Moldova , cetatenie , turism , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1909
Populația:
6700 locuitori

Ştefan Vodă este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ştefan Vodă. Amplasat în partea de sud-est a republicii, oraşul Ştefan Vodă este situat la o distanţă de 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6700 locuitori. Istoria localităţii începe cu anul 1909, odată cu întemeierea coloniei germane Kizil.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.