Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 octombrie 2014, 11:04 Natura şi turismul views 11105
Moldova se va adapta la efectele schimbărilor climatice
12 octombrie 2014, 11:04 Natura şi turismul views 11105

Moldova se va adapta la efectele schimbărilor climatice

Executivul a aprobat Strategia de adaptare la schimbarea climei ţării pînă în anul 2020 şi Planul de acţiuni pentru realizarea acesteia.

Documentul prevede crearea pînă în anul 2018 a cadrului instituţional în domeniul schimbărilor climatice, care să asigure realizarea eficientă a măsurilor de adaptare la nivel naţional, sectorial şi local.

Totodată, pînă în anul 2020, este prevăzută crearea unui mecanism de monitorizare a impactului schimbărilor climatice, a vulnerabilităţii sociale şi economice asociate şi de gestionare şi diseminare a informaţiei privind riscurile şi dezastrele climatice, dar şi asigurarea dezvoltării rezilienţei climatice prin reducerea cu cel jumătate a riscurilor schimbărilor climatice către anul 2020 şi facilitarea adaptării la schimbarea climei în şase sectoare prioritare: agricultură, resurse acvatice, sănătate, sectorul forestier, energetică, transport.

Strategia a fost elaborată conform prevederilor Acordului de Asociere la UE şi ale Planului de acţiuni al Guvernului. Obiectivul general al Strategiei este dezvoltarea şi consolidarea capacităţilor Republicii Moldova de a se adapta şi de a răspunde la efectele reale sau potenţiale ale schimbărilor climatice.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Moldova , clima

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1031 locuitori

Salcia este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. În componența comunei Salcia intră localitățile Lelina și Salcia. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul Salcia este situat la o distanță de 22 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1031 oameni. Satul a fost menționat documentar în 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.