Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
09 februarie 2015, 15:52 Natura şi turismul views 9377
În Moldova în sezonul de vînătoare s-au vînat peste 180 de mistreţi
09 februarie 2015, 15:52 Natura şi turismul views 9377

În Moldova în sezonul de vînătoare s-au vînat peste 180 de mistreţi

În sezonul de vânătoare a mistreţilor din anul trecut, s-au vânat circa 180 de mistreţi din limita de peste 430 de animale. Tudor Botnari, directorul general adjunct al Agenţiei Moldsilva, a declarat că, dacă mistreţii se înmulţesc prea mult, aceştia se concentrează în mase mari şi există riscul să nu aibă cu ce se hrăni pe teritoriile populate şi atunci pot da năvală pe câmpurile oamenilor.

Tudor Botnari a menţionat că vânatul de mistreţi este sportiv şi totul depinde de abilitatea vânătorilor, dar, spune el, activismul vânătorilor s-a redus în ultimii 2 ani. Plus la aceasta, în anul precedent s-a permis vânatul pe doar 40% din sectorul forestier.

Deocamdată, concentrarea mistreţilor în fâşiile forestiere este în limitele normei. Dar nu este exclus că va fi nevoie să se intervină pentru a stopa concentrarea masivă a acestor animale. Acum în Moldova sunt estimativ 1.950 de mistreţi.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

vinatoare , Moldova , animale

Comentarii

 (1)
  • #1 kkk Răspunde Citează selecţia
    Оставьте бедных кабанчиков в покое, господа "спортстсмены". Чешутся руки, езжайте в Чечню к Кадырову и тренируйтесь там, сколько вам влезет, лишь бы "горные кабанчики" вас там не ухлопали
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
229 locuitori

Bulhac este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ungheni și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 229 de oameni. Satul Bulhac a fost întemeiat în anul 1891.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.