Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 martie 2015, 14:44 Natura şi turismul views 7305
Străinii vor putea vizita ambele țări cu o singură viză
11 martie 2015, 14:44 Natura şi turismul views 7305

Străinii vor putea vizita ambele țări cu o singură viză

Rusia și Belarus vor crea un spaţiu de vize comun. La reuniunea de rînd a Consiliului Suprem de Stat al Statului Unional Rusia și Belarus, părțile au convenit să continue conlucrarea pentru crearea unui spațiu comun de vize. În special, este vorba despre semnarea unui Acord privind recunoașterea reciprocă a vizelor eliberate cetățenilor din țările străine care le vor permite acestora să viziteze Rusia și Belarus, în baza unei singure vize (potrivit principiului Acordului Ţărilor Schengen).

Vladimir Putin a amintit că pe teritoriul celor două țări a fost creat deja un spațiu comun de migrare, ceea ce permite rușilor și belarușilor să întreprindă vizite reciproce cu documentele naţionale interne, fără a trece controlul vamal și cel de frontieră.

În plus, Rusia și Belarus pregătesc şi alte inovații în domeniul migrației: perioada de examinare a cererilor pentru permisul de ședere permanentă nu va depăși trei luni.

Reamintim că cetățenii Republicii Moldova nu au nevoie de vize pentru a călători Rusia și Belarus.

Sursa: www.viza.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Belarus , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1808
Populația:
2567 locuitori

Etulia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Etulia Nouă, Etulia și loc.st.c.f. Etulia. Localitatea se află la distanța de 113 km de municipiul Comrat și la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2567 de oameni. Satul Etulia a fost menționat documentar în anul 1808.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.