Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 martie 2015, 14:46 Natura şi turismul views 8968
În Moldova dergradează terenurile
23 martie 2015, 14:46 Natura şi turismul views 8968

În Moldova dergradează terenurile

Republica Moldova dispune de circa 81 de mii de hectare de terenuri degradate care ar fi impracticabile în agricultură sau ar necesita investiţii financiare considerabile. Potrivit datelor Ministerului Mediului, alte circa 800 de mii de hectare de terenuri sunt afectate de procesele erozionale şi au nevoie urgent de măsuri de ameliorare, inclusiv prin crearea unei reţele de perdele forestiere de protecţie, pentru că riscă să-şi diminueze fertilitatea, transmite Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului, emis cu ocazia Zilei Mondiale a Pădurilor, marcată pe 21 martie, 13,7% din teritoriul Republicii Moldova este acoperit cu vegetaţie, iar suprafaţa acoperită cu păduri este de 10,9%. Pentru comparaţie, suprafaţa împădurită a Europei este de 29%.

Specialiştii de mediu atenţionează că prima ediţie a Cărţii Roşii includea 55 de specii pe cale de dispariţie, a doua ediţie includea deja 242 de specii, iar ultima ediţie - 427 de specii.

În acest context, principalul scop al politicii de mediu în domeniul conservării diversităţii biologice, constituie restabilirea la un nivel optim a diversităţii biologice şi peisagistice, elaborarea şi implementarea măsurilor eficiente pentru conservarea acestora, în conformitate cu cerinţele internaţionale şi naţionale.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , ecologie , natura , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2431 locuitori

Ţibirica este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Ţibirica este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Călărași și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2431 de oameni. Satul Țibirica a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.