Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 aprilie 2015, 11:06 Natura şi turismul views 10335
06 aprilie 2015, 11:06 Natura şi turismul views 10335

Albia rîului Bîc a fost curățată pe o porţiune de 10 kilometri

S-au mobilizat şi au ieşit să cureţe de gunoaie malurile râului Bâc. Câteva sute de chişinăuieni şi-au dat sâmbătă întâlnire, pentru a face ca râul să arate mai bine. Marea Campanie de Salubrizare a scos la iveala un adevăr trist: chişinăuienii nu au grija de oraşul în care locuiesc, iar acesta abundă în gunoaie, transmite Mesager.

Priveliștea albiei râului Bac este una sumbră: gunoi la tot pasul, sticle plutind pe apă și... multă nepăsare. Doar cele câteva sute de oameni care au participat la campania de salubrizare a malurilor râului au înviorat peisajul.

Doar în primele trei luni ale anului trecut, din albia râului Bâc din Chișinău, s-au colectat peste 200 de tone de deșeuri. Prea mult pentru o capitală care se vrea europeană, spun oamenii.

Mai în glumă, mai în serios, reprezentanții Primăriei Chișinău declarau anterior că apa râului Bâc este atât de poluată, încât conține toate elementele tabelului Mendeleev. Din păcate, apa înnămolită și murdară confirmă acest lucru.

„Dacă e să facem o analiză a râului, veți putea vedea că avem foarte multe focare de infecții. Vin temperaturile înalte și dacă acest pericol nu va fi diminuat, ne paște un pericol și mai mare. Avem mulți agenți economici care poluează râul cu apele lor reziduale", afirmă consilierul municipal Vasile Grama.

Albia râului a fost curățată pe o porțiune de 10 kilometri în perimetrul capitalei în timpul acțiunii Marea Campanie de Salubrizare de primăvară a râului Bâc. Aceasta s-a desfăşurat sub genericul „Iubește-ți râul!" şi a fost organizată de către Centrul Național de Mediu.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

riuri , Chisinau , curatenie , deşeuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
932 locuitori

Măgurele este un sat şi comună din raionul Ungheni. Măgurele este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Măgurele a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.