Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
26 mai 2015, 11:50 Parcuri views 13206
Podul de „La Izvor” a fost dat în exploatare, acces avînd doar pietonii (Foto)
26 mai 2015, 11:50 Parcuri views 13206

Podul de „La Izvor” a fost dat în exploatare, acces avînd doar pietonii (Foto)

Podul suspendat din parcul „La Izvor" este dat în exploatare, acces avînd doar pietonii. Menţionăm că pe vechiul pod se deplasau şi maşinile. Podul are lungimea de 66,9 metri şi lăţimea de 5,45 metri.

Pentru reparaţia podului s-au efectuat lucrări precum întărirea structurii de rigidizare prin grinzi şi piloni de metal, precum şi prin cabluri de oţel portante şi de ancoraj. Calea podului este compusă din dale de beton armat prefabricat, avînd montate 350 de bucăţi de plăci din beton armat. Costul lucrărilor de reconstrucţie este de peste 4 milioane lei.

Reamintim că podul din parcul La Izvor al capitalei a fost construit în anii 1972-1973.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

reconstrucţie , pod , parc , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.