Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 august 2015, 11:35 Resurse acvatice views 10232
Centrala Hidroelectrică Costești-Stînca și-ar putea suspenda activitatea
06 august 2015, 11:35 Resurse acvatice views 10232

Centrala Hidroelectrică Costești-Stînca și-ar putea suspenda activitatea

Centrala Hidroelectrică Costești-Stînca și-ar putea suspenda activitatea din cauza scăderii critice a nivelului apei din rîul Prut. Potrivit directorului agenţiei "Apele Moldovei", Veaceslav Vlădicescu, afluxul apei în bazin este de 25 m.c./sec., în timp ce centrala eliberează 45 m.c.

"Dacă ploi nu vor fi încă o săptămînă, vom fi nevoiţi să închidem Centrala, deşi acest lucru va crea pericol de suspendare a aprovizionării cu apă a localităţilor mai jos de nodul hidrologic. În special există riscul ca oraşul Cahul să rămînă fără apă", a spus el.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat cod galben de pericol hidrologic din cauza temperaturilor ridicate şi lipsa precipitaţiilor.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

apa , Prut , pericol , seceta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1419 locuitori

Bocani este un sat şi comună din raionul Făleşti. Bocani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1419 oameni. Satul Bocani a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.