Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
10 august 2015, 09:52 Natura şi turismul views 9810
Moldova intră sub Cod Portocaliu de caniculă
10 august 2015, 09:52 Natura şi turismul views 9810

Moldova intră sub Cod Portocaliu de caniculă

Meteorologii au emis începând de astăzi, 10 august, Cod Portocaliu de caniculă. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în sudul ţării, temperatura maximă a aerului va atinge valori şi de până la +37°C. Avertizarea meteorologilor este valabilă până pe 12 august.

Până la sfârșitul acestei săptămâni maximele se vor menține înalte, iar pe timp de zi, temperatura aerului va oscila între +32°C - +37°C. Serviciul Hidrometeorologic de Stat susține că nu vom avea parte de ploi nici în această săptămână.

Amintim că până astăzi este valabilă și atenționarea de Cod Galben de secetă hidrologică. Meteorologii atenționează agenții economici să consume rațional resursele de apă.

Cod Portocaliu - condiţiile meteorologice prezintă pericol real, sunt prognozate fenomene periculoase de intensitate mare (vijelie, averse, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger, risc de inundaţii etc.), care pot influenţa negativ activităţile socio-economice şi pot cauza daune materiale substanţiale şi victime omeneşti.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

meteo , avertizare , Moldova , prognoza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1306 locuitori

Bursuc este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bursuc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1306 oameni. Satul Bursuc a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.