Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
16 septembrie 2015, 15:53 Natura şi turismul views 9471
Control la frontieră în spațiul Schengen. Ce înseamnă acest lucru pentru moldoveni?
16 septembrie 2015, 15:53 Natura şi turismul views 9471

Control la frontieră în spațiul Schengen. Ce înseamnă acest lucru pentru moldoveni?

Germania, Austria și Slovacia au introdus controlul la frontieră în spațiul Schengen. Urmează sa ia aceleași măsuri Polonia și Țările de Jos.

Libera circulație în sau din Germania a fost suspendată temporar: regula de bază a spațiului Schengen nu e valabilă la frontierele interne ale țării. Ministrul german de Externe Steinmeier a declarat introducerea controlului la frontieră.

"În aceste momente Germania reintroduce din nou, temporar, controlul la frontierele interne. Pînă cînd o atenție deosebită va fi acordată graniței cu Austria – a declarat ministrul. - Scopul acestei măsuri constă în limitarea fluxului de refugiați în Germania și revenirea la înregistrarea organizată la intrarea în țară. Această măsură este introdusă din motive de securitate și este prevăzută de Codul de Frontieră Schengen. Partenerii noștri austrieci au fost informați cu privire la acest lucru".

Acordul Schengen prevede anularea controlului pașapoartelor și a vizelor la frontierele interne ale 26 de state ale Uniunii Europene.

De îndată însă ce Berlinul oficial a anunțat introducerea controlului la frontieră că despre măsuri similare au anunțat și Austria (la granița cu Ungaria), și Slovacia (la granița cu Ungaria și Austria).

Despre intenția de a urma exemplul vecinilor zonei Schengen au comunicat Polonia și Țările de Jos, care planifică să efectueze verificări selective ale documentelor la frontierele sale.

Pentru cetățenii Republicii Moldova, care călătoresc prin Europa, acest lucru înseamnă o verificare suplimentară a pașapoartelor (a pașaportului biometric sau a pașaportului obișnuit cu viza) la trecerea frontierelor acestor țări cu transport rutier sau feroviar.

Iar moldovenii care își au domiciliul permanent sau temporar în zona Schengen (muncă, studii, reunirea familiei etc.), este de dorit să aibă asupra lor pașaportul cu viza corespunzătoare (tip D) sau permis de ședere permanentă/ permis de ședere temporată / alt document care să confirme șederea lor pe termen lung.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4240 locuitori

Ermoclia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ermoclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4240 de oameni. Satul Ermoclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.