Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 noiembrie 2015, 11:18 Natura şi turismul views 7594
Moldova, România şi Ucraina vor colabora pentru a preveni inundaţiile în zona transfrontalieră
12 noiembrie 2015, 11:18 Natura şi turismul views 7594

Moldova, România şi Ucraina vor colabora pentru a preveni inundaţiile în zona transfrontalieră

Despre prevenirea inundaţiilor de risc şi sistemul de alertă timpurie în bazinele superioare ale râurilor Siret şi Prut în zona transfrontalieră s-a discutat ieri la Chişinău. Proiectul a fost implementat pe teritoriul Republicii Moldova din aprilie 2014, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Proiectul derulant de partenerii din Ucraina, România și Moldova își propune reducerea vulnerabilității a inundaților pentru localitățile din regiune de frontieră prin: efectuarea lucrărilor la complexul Stânca-Costești, instalarea și interconectarea de sisteme de monitorizare în bazinele râurilor Siret și Prut. Se preconizează îmbunătățirea sistemului de avertizare și creșterea capacității de reacție a populației prin acțiuni de informare operativă, astfel încât în situații de urgență să fie posibilă intervenția", a menționat Arcadie Călărași, directorul Agenției ,,Apele Moldovei".

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

inundatie , frontiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
874 locuitori

Valea Trestieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Isăicani, Luminița, Odobești, Valea Trestieni şi Selișteni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Valea Trestieni constituia 874 oameni. Satul Valea Trestieni a fost menționat documentar în anul 1656.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.