Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 februarie 2016, 16:47 Natura şi turismul views 6314
Republica Moldova negociază cu Argentina anularea regimului de vize
04 februarie 2016, 16:47 Natura şi turismul views 6314

Republica Moldova negociază cu Argentina anularea regimului de vize

Cetățenii Moldovei vor putea călători în Argentina fără vize. Acest fapt este prevăzut în proiectul Acordului între ambele țări privind anularea regimului de vize pentru deținătorii de pașapoarte obișnuite, inițierea negocierilor pe marginea lui fiind aprobată de Guvernul Moldovei.

Semnarea documentului va contribui la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și cooperare între ambele state prin facilitarea deplasării cetățenilor lor.

Acordul prevede regimul călătoriei fără vize pentru cetățenii moldoveni și argentinieni cu condiția că ei se vor afla în țară (intrarea, ieșirea, tranzitarea) cel mult 90 de zile pe parcursul a 6 luni din momentul primei intrări.

Semnarea Acordului privind anularea regimului de vize între Moldova și Argentina va stimula dezvoltarea relațiilor economico-comerciale, turistice, științifice și culturale între ambele țări.

La aceeași ședință, Cabinetul de Miniștri a aprobat inițierea negocierilor cu Mexicul privind semnarea Acordului interguvernamental cu privire la anularea regimului de vize pentru deținătorii de pașapoarte diplomatice, de serviciu și oficiale.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1455
Populația:
17757 locuitori

Căuşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Căuşeni. Situat în sud-estul Republicii Moldova la 83 km de Chișinău, oraşul este traversat de rîul Botna şi afluentul lui, Lunguţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 17757 de locuitori. Se presupune că prima atestare documentară a localităţii, datează din 1455. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.