Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
28 martie 2016, 11:00 Natura şi turismul views 7445
Voluntarii au redat un nou aspect complexului cultural Orheiul Vechi
28 martie 2016, 11:00 Natura şi turismul views 7445

Voluntarii au redat un nou aspect complexului cultural Orheiul Vechi

Complexul cultural Orheiul Vechi are un nou aspect. Mai mulţi voluntari s-au mobilizat, astăzi, şi au colectat deşeurile de pe teritoriul rezervaţiei, dar şi de-a lungul râului Răut. Ajutaţi de localnici, pe parcursul zilei, tinerii au adunat 25 de tone de gunoi.

Oamenii s-au mobilizat prin intermediul reţelelor de socializare. În ajutor le-au sărit şi localnicii. Organizatorii spun că, deşi astfel de acţiuni au loc de mai mulţi ani,este pentru prima dată când au venit atâţia tineri să colecteze gunoi.

"Precedentele au fost mai mici, au fost cazuri când cu sătenii copii din sat am făcut prin sat, acuma este pe tot, acoperim tot teritoriul Orheiului Vechi pentru a salubriza şi pentru a trezi conştiinţa."

"Evenimentul de azi să rămână ca o tradiţie pentru noi pe viitor, adică an de an să facem această acţiune de salubrizare care este necesară."

Şi turiştii pe care i-am întâlnit ne-au spus că astfel de acţiuni trebuie organizate mai des, deoarece Complexul Orheiul Vechi este o atracţie turistică importantă şi reprezintă imaginea ţării noastre.

Anual, Complexul turistic "Orheiul Vechi" este vizitat de aproximativ 15.000 de turişti.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Orheiul Vechi , natura , curăţenie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
683 locuitori

Comisarovca Nouă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Coşniţa Nouă, Bosca, Pohrebea Nouă și Comisarovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubasari și la 75 km de Chișinău. Populaţia satului Comisarovca Nouă alcătuia 683 de oameni în anul 2011. Satul Comisarovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.