Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 iunie 2016, 15:00 Natura şi turismul views 6350
Moldovenii din stînga Nistrului solicită tot mai multe vize
11 iunie 2016, 15:00 Natura şi turismul views 6350

Moldovenii din stînga Nistrului solicită tot mai multe vize

"Circa o jumătate din populaţia Moldovei încă deţine paşapoarte simple, nu biometrice. În legătură cu aceasta, ei nu pot beneficia de regimul liberalizat de vize în state UE şi altele. Cel mai des vizele sînt solicitate de pensionari sau diferite delegaţii, studenţi", despre aceasta a declarat joi, într-o conferinţă de presă Şeful Secţiei consulare a Ambasadei Ungariei în Moldova , Gyula Levente Sass.

Potrivit spuselor sale, "în anul 2013, 18 mii de cetăţeni au depus cereri de obţinere a vizei, în 2014 – 5 mii, 2015 – 1 mie, iar în prezent au fost recepţionate circa 300 de cereri", a spus diplomatul.

Oficialul a remarcat și creşterea cererilor de vize din partea locuitorilor Transnistriei.

"Perioada de perfectare a actelor durează pînă la 10 zile şi poate fi prelungită pînă la 30 de zile, dar, de regulă, Centrul oferă cetăţenilor un răspuns în decurs de cinci zile", a spus şeful Secţiei consulare.

Centrul Comun de Vize s-a deschis în Moldova în primăvara anului 2007. Acum, la Centru sînt perfectate vize pentru cetăţenii Moldovei în 17 ţări.

Reamintim că deținătorii pașapoartelor biomitrice moldovenești nu au nevoie de vize de scurt sejur . Călătoria fără NU VĂ OFERĂ dreptul la: MUNCĂ, STUDII (sejur mai mult de 90 de zile), MIGRARE și REÎNTREGIREA FAMILIEI. Pentru a munci, migra sau studia este necesară obținerea vizei de lung sejur - Viza de tip D (Viza națională). Mai multe informații la subiect pot fi găsite AICI.

Cuvinte cheie:

Transnistria , viza , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1631
Populația:
3964 locuitori

Şuri este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Șuri și Șurii Noi. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3964 de oameni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Drochia și la 189 km de Chișinău. Satul Șuri a fost menționat documentar în anul 1631.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.