Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 iunie 2016, 11:30 Natura şi turismul views 6038
Expoziţia „Cum abordăm problema schimbărilor climatice”
13 iunie 2016, 11:30 Natura şi turismul views 6038

Expoziţia „Cum abordăm problema schimbărilor climatice”

"Faţă în faţă cu clima" este genericul expoziţiei de lucrări ale caricaturiştilor suedezi şi moldoveni care se va deschide luni, 13 iunie, la Chişinău, cu sprijinul Ambasadei Suediei.

Ideea de a organiza o asemenea expoziţie a apărut în cadrul Conferinţei cu privire la schimbările climatice de la Copenhaga din 2009. Un grup de 25 de caricaturişti nordici de ziare şi-au prezentat unele reflecţii amuzante şi alarmante cu privire la schimbările climatice. Ca urmare, Institutul Suedez a decis să creeze o expoziţie cu desene animate pentru a ilustra implicarea activă a Suediei în problemele legate de schimbările climatice şi de mediu. De exemplu, Suedia îşi propune să devină prima naţiune din lume care nu foloseşte combustibilul fosil.

Expoziţia va prezenta lucrări ale cinci caricaturişti suedezi – Magnus Bard, Riber Hansson, Helena Lindholm, Karin Sunvisson şi Love Antell, precum şi ale studenţilor Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Moldova.

În Moldova expoziţia este organizată de Ambasada Suediei şi Institutul Suedez în parteneriat cu Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Expoziţia va fi organizată în cadrul Săptămînii Europene a Energiei Durabile în Moldova.

"Eu sper că această expoziţie ne va inspira să gîndim într-un mod creativ despre rolul şi responsabilitatea noastră în ceea ce priveşte schimbările climatice", a spus ambasadorul Suediei în Moldova, Signe Burgstaller.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

clima , expoziție , Chisinau , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
7430 locuitori

Peresecina este un sat şi comună din raionul Orhei. Peresecina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume amplasat intr-o regiune colinară şi de şes, pe rîul Ichel, de-a lungul şoselei dintre Orhei şi Chișinău. Distanţa pînă la Chișinău este de 28 km, până la Orhei 18 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 7430 de oameni. Prima atestate documentară a satului datează din 4 mai 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.