Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
21 iunie 2016, 17:05 Natura şi turismul views 11126
Singura lupoaică albă de la Grădina Zoologică din Chișinău a fost omorîtă
21 iunie 2016, 17:05 Natura şi turismul views 11126

Singura lupoaică albă de la Grădina Zoologică din Chișinău a fost omorîtă

Acum două luni, singura lupoaică albă de la Grădina Zoologică din Chișinău a fost omorîtă.

Potrivit administrației, animalul a fost otrăvit intenționat de unul dintre vizitatori.

Directorul Grădinii, Alexei Hanțațuc, susține că, din lipse de finanțe, nu a fost inițiat un dosar penal pe marginea acestui caz și nu au fost întreprinsă, deocamdată, nicio măsură.

Contactat de NOI.md, medicul veterinar șef al Grădinii ne-a declarat că tragedia a avut loc pe 16 aprilie. „Animalul era bine, alerga, iar după cîteva ore a căzut fără răsuflare. Cînd a fost efectuată autopsia, s-a depistat o hemoragie internă, ceea ce a dat de înțeles că lupoaica a fost otrăvită. Au fost colectate probe și transmise la laborator, acum așteptăm rezultatele".

Mai mult, medicul ne-a spus că acesta nu este unicul caz de acest gen produs la Zoo. Potrivit lui, acum cîțiva ani a fost otrăvit un cal, o cămilă, regulat se depistează în mîncarea urșilor șuruburi și alte obiecte ascuțite de fier.
Lupoaica albă a fost adusă la Chișinău din Cehia, la începutul acestui an. Pentru ea a fost achitată o sumă simbolică de 150 de euro și 100 de euro au fost necesari pentru transportarea acesteia la noi în țară.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

animale , gradina zoologica , Chisinau , lupii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
106 locuitori

Şumna este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulhac și Şumna. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Rîșcani și la 173 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Șumna a fost menționat documentar în anul 1892.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.