Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 iulie 2016, 12:25 Natura şi turismul views 6969
În Moldova a fost interzisă vînătoarea a 13 specii de animale
20 iulie 2016, 12:25 Natura şi turismul views 6969

În Moldova a fost interzisă vînătoarea a 13 specii de animale

Interzicerea totală a vînătorii se referă la 13 specii de animale. La propunerea Ministerului Mediului, în lista animalelor interzise pentru vînat au fost incluși mistreții, cu excepția teritoriilor arendate special pentru vînătoare, precum și cerbii, căprioarele, iepurii și unele specii de păsări acvatice. Restricțiile se răsfrîng asupra pădurilor aflate în subordinea agenției Moldsilva.

Potrivit autorilor proiectului de lege, interdicția poate contribui la sporirea populației de animale sălbatice în plantațiile forestiere ale țării. Astfel, autoritățile speră că în urma aplicării acestor măsuri numărul mistreților ar putea crește mai bine de două ori.

La rîndul său, interzicerea vînătorii iepurilor de câmp, introdusă în anul trecut, a contribuit la înmulțirea acestora de la 73 de mii până la 103 mii.

Vulpile pot fi vînate în afara fondului forestier al agenției Moldsilva în paralel cu alte animale a căror vânătoare este permisă.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

vinatoare , interdicţie , animale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
989 locuitori

Cotovscoe este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cotovscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de municipiul Comrat și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 989 de oameni. Satul Cotovscoe a fost menționat documentar în anul 1878 cu denumirea Cîrlăneni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.