Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
22 septembrie 2016, 12:05 Natura şi turismul views 7678
Cîte țări pot fi vizitate cu pașaportul moldovenesc fără a avea viză
22 septembrie 2016, 12:05 Natura şi turismul views 7678

Cîte țări pot fi vizitate cu pașaportul moldovenesc fără a avea viză

Te numeri printre persoanele cărora le place să călătorească? Află că avînd pașaportul Republicii Moldova poți vizita fără viză 104 țări. Aceasta arată datele unui clasament internațional, unde țara noastră s-a poziționat pe locul 39 din 94.

Clasamentul a fost realizat de firma de consultanță financiară „Arton Capital", care și-a propus să analizeze care sînt cele mai „puternice" pașapoarte din lume cu care poți călători în mai multe țări, potrivit publicației britanice „Independent".

Astfel, în vîrful topului, s-a clasat cetățenia suedeză și cea germană care permite vizitarea a tocmai 158 de țări. Pe locul doi, se află pașapoartele finlandeze, franceze, spaniole, elvețiane și britanice. Cu aceste cetățenii fiecare poate călători în 157 de țări.

Pe următoarele locuri, s-au poziționat cetățeniile din Danemarca, Italia, Norvegia, Olanda, Belgia și din Coreea de Sud. Republica Moldova s-a plasat pe locul 39, pe aceeași poziție cu Rusia și Columbia.

De menționat că vecinele țării noastre sînt Ucraina și România, cu pașapoartele cărora pot fi vizitate 85 de țări și, respectiv, 143 de țări. Cele mai puține țări pot fi vizitate de cei ce dețin cetățenia Irakului, Pakistanului și Afganului.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

pasaport , calatorie , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2840 locuitori

Zguriţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Zguriţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Drochia și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2840 de oameni. Satul Zgurița a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.