Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
26 septembrie 2016, 11:30 Natura şi turismul views 8019
Harta riscurilor seismice: Moldova se află în apropierea unei zone periculoase (Foto)
26 septembrie 2016, 11:30 Natura şi turismul views 8019

Harta riscurilor seismice: Moldova se află în apropierea unei zone periculoase (Foto)

Republica Moldova figurează pe harta statelor cu risc seismic mijlociu din Europa, alături de Serbia, Bulgaria și Croația, potrivit unei raport rezultat în timpul programului Share (Seismic Hazard Harmonization in Europe).

Cutremurele resimțite în Republica Moldova se produc în România, țară care figurează pe harta statelor cu cel mai mare risc seismic din Europa.

În România, Vrancea este zona seismică de maximă intensitate. În ultimul secol, în țara vecină au fost 30 de cutremure cu magnitudine de 6 şi 7 grade. Una dintre cele mai dureroase amintiri din istoria recentă a României e cea provocată de seismul din 1977, cînd peste 1.500 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Cel mai puternic cutremur înregistrat în Romînia în ultimii 25 de ani a avut o magnitudine de 6 grade şi s-a produs în 2004. Seismul a fost simțit și în Republica Moldova.

Italia e una dintre zonele periculoase ale Europei cînd vine vorba de cutremure, alături de Grecia, Turcia şi celelalte state balcanice. În același timp, țările din nordul continentului sînt cele mai sigure dacă vorbim de cutremuri, în afară de Islanda care apare pe hartă ca fiind o zonă periculoasă din punct de vedere seismologic.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

cutremur , harta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
20 locuitori

Livezi este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 177 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 20 de oameni. Satul Livezi a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.