Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 ianuarie 2017, 10:40 Natura şi turismul views 6921
Cum se circulă în Capitală şi ce spun meteorologii
06 ianuarie 2017, 10:40 Natura şi turismul views 6921

Cum se circulă în Capitală şi ce spun meteorologii

Ninge puternic și viscolește în mai multe raioane ale țării, unde meteorologii au emis un avertisment de Cod Portocaliu. La Cahul stratul de zăpadă a ajuns la șapte centimetri, iar în celelalte localități aproape de cinci.

Pe parcursul zilei, temperatura aerului se va menține scăzută și va ajunge pînă la minus 12 grade, iar la noapte se așteaptă pînă la minus 17 grade Celsius. Potrivit Serviciului Protecție Civile și Situațiilor Excepționale, în prezent nu avem localități deconectate de la curentul electric.

"Pe parcursul acestei zile vom avea ninsori pînă la ora trei, după care acestea vor începe treptat să contenească. Dacă la moment avem ninsori mai multe pentru regiunea de centru și de sud, acestea treptat se vor extinde și pe regiunea de nord, doar că vom avea ninsori mai slabe. Cel mai frig va fi la nord, fiindcă masa de aer vine din nordul Europei, nu este exclus să avem și până la minus 20 de grade Celsius", a afirmat meteorologul Ghenadie Roşca.

Pe drumurile din țară se circulă în condiții de iarnă la această oră. Care este situația și câți muncitori sunt implicați la curățarea traseelor, aflăm de la Ion Drucec, vicedirectorul Administrației de Stat a Drumurilor, pe care îl avem la telefon.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

vremea , capitala , drum , ninsori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
136 locuitori

Decebal este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 136 de oameni. Satul Decebal a fost menționat documentar în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.