Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 februarie 2017, 17:15 Natura şi turismul views 3871
03 februarie 2017, 17:15 Natura şi turismul views 3871

Speciile de păsări din țară, descrise într-o nouă enciclopedie ilustrată

Profesorul universitar Tudor Cozari lansează o enciclopedie despre fauna Republicii Moldova – „Păsările. Enciclopedie ilustrată", unde se vor regăsi peste 200 de specii, toate însoțite de fotografii.

Volumul conține peste 1500 de imagini color, majoritatea aparținînd autorului, care descrie 229 de specii de păsări din Moldova și din România. Lansarea oficială va avea loc la 2 februarie în incinta Bibliotecii Științifice Centrale „A. Lupan" a Academiei de Științe a Moldovei.

„Volumul «Păsări. Enciclopedie ilustrată» va răspunde așteptărilor elevilor, studenților, profesorilor și cercetătorilor în domeniul biologiei și, nu în ultimul rînd, tuturor celor care vor să cunoască variata lume a păsărilor. Cartea va fi un bun ghid și pentru demnitarii decidenți în politicile de protecție a mediului", a menționat membrul Academiei Române Dumitru Murariu.

Tudor Cozari este specialist în domeniul ecologiei și etologiei, și batracologiei. Este autorul a peste 15 de lucrări științifice, inclusiv 14 monografii, enciclopedii de popularizate a științei, compendii didactice, manuale universitare și școlare.

Cuvinte cheie:

carte , pasari , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
282 locuitori

Strîmbeni este un sat din cadrul comunei Oneşti, raionul. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Strîmbeni a fost menționat documentar în anul 1482.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.