Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
10 martie 2017, 11:30 Natura şi turismul views 40472
Intrarea moldovenilor în Rusia prin Belarus a devenit nevalabilă din punct de vedere juridic
10 martie 2017, 11:30 Natura şi turismul views 40472

Intrarea moldovenilor în Rusia prin Belarus a devenit nevalabilă din punct de vedere juridic

La adresa portalului VIZA.md parvin plîngeri de la cetățenii Republicii Moldova, cum că le este refuzată intrarea în Rusia de pe teritoriul Republicii Belarus.

Refuzul permisiunii de intrare vine din partea Serviciului Grăniceri al Rusiei. Motivul principal invocat: statutul punctului de trecere al frontierei este unul intern, nefiind punct de trecere al frontierei, destinat traficului internațional. Din acest motiv cetățenii Republicii Moldova sînt redirecționați către punctele internaționale de trecere a frontierei.

Vă reamintim că conform acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind călătoriile reciproce fără vize, semnat la 30 noiembrie 2000, intrarea și ieșirea cetățenilor din ambele țări este realizată prin punctele de trecere deschise traficului internațional. Între Rusia și Belarus nu sînt puncte internaționale de trecere a frontierei. Intrarea moldovenilor în Rusia prin Belarus a devenit nevalabilă din punct de vedere juridic.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

Belarus , Rusia , frontiera , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2840 locuitori

Zguriţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Zguriţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Drochia și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2840 de oameni. Satul Zgurița a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.