Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 iunie 2017, 16:00 Natura şi turismul views 43559
Ministerul Mediului intenționează să interzică vînătoarea a 14 specii de animale și păsări
07 iunie 2017, 16:00 Natura şi turismul views 43559

Ministerul Mediului intenționează să interzică vînătoarea a 14 specii de animale și păsări

Există propunerea ca vînătoarea de iepuri să fie interzisă în acest sezon. Ministerul Mediului este pregătit să organizeze dezbateri publice ale proiectului de lege corespunzător. Acesta se referă concomitent la 14 specii de animale și păsări, inclusiv: prepelițe, gîște, lișițe și găinușe de baltă.

De asemenea, a fost propusă interzicerea vînătorii de elani, fazani și prepelițe. Nu există însă restricții pentru vînătoarea de mistreți și rațe. Ministerul Mediului menționează faptul că în țara noastră populația anumitor animale a scăzut în mod semnificativ.

Amenzile pentru încălcarea legii vor ajunge pînă la 25 de mii de lei. Anul trecut, a fost limitată vînătoarea a 12 specii de animale.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

vinatoare , animale , pasari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1945
Populația:
253 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.