Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 iunie 2017, 11:00 Natura şi turismul views 36854
Te gîndeşti la vacanţă? Țările exotice în care poţi să mergi fără viză (Video)
18 iunie 2017, 11:00 Natura şi turismul views 36854

Te gîndeşti la vacanţă? Țările exotice în care poţi să mergi fără viză (Video)

Ştim bine că pentru a pleca spre ţări precum România, Ucraina, Rusia, Bulgaria sau Ungaria, nu sînt necesare vizele.

Însă, puţini cunosc că au undă verde la călătorii în țări exotice sau mai îndepărtate, cum ar fi Malaezia, Republica Haiti, Peru, Chile, Namibia sau Indonezia, scrie PRIME.MD.

Dacă e să vorbim despre Asia, putem vizita ţări precum Comunitatea Insulelor Mariane de Nord, Statele Federale ale Microneziei, Insula Guam sau Insulele Marshall.

Chiar şi în Australia aveţi şansa să ajungeţi fără necesitatea unei vize. Puteţi merge, spre exemplu pe insula Nauru, Noua Caledonie, Insula Fiji, Insula Samoa, Insula Niue sau Insula Walis și Futuna.

Continentul African însă nu este atît de generos, fiind disponibile doar douĂ destinaţii cu acces liber, Tunisia şi Namibia. Nu sînt impuse vizele, în schimb vaccinul împotriva febrei galbene este obligatoriu.

În America Centrală, tocmai 12 state au uşile deschise pentru noi moldovenii, printre care Insula Guadelupa, Insula Martinica şi Panama.

Iar dacă vă doriţi să vizitaţi America de Sud, nu veţi avea nevoie de viză în Guiana Franceză, Ecuador, Peru sau Chile.

De asemenea, este important să ştiţi că deplasările fără vize în anumite state nu oferă dreptul la muncă, studii sau sejur mai mult de 90 de zile.

La fel, nu veţi putea migra sau efectua reîntregirea familiei. Pentru a călători în astfel de scopuri e nevoie să obțineți viza națională de lung sejur.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

calatorie , turism , tari , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
5095 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi şi la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populația satului constituie 5095 de oameni. Satul este atestat documentar în anul 1711 cu denumirea de Bulboaca Tătărască.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.